Не та людина справедлива, яка не образить, а та, яка б могла образити, та не захотіла

Я згоден із думкою, що не та людина справедлива, яка не образить, а та, яка б могла образити, та не захотіла.

Гадаю, що справедливість – це риса, яка властива кожній людині, проте дехто вбачає справедливість у тому, що має право карати злодія. Думаю, що вони помиляються, адже справедлива людина буде керуватися законом, а не чинити самосуд, вона не зробить нікому шкоди, не образить.

Пригадаймо Мавку з «Лісової пісні» Лесі Українки. Героїня,  незважаючи на зраду коханого, благає Лісовика, щоб той перетворив хлопця знов на людину, не думає про помсту Килині чи матері Лукаша, які завадили її щастю. Лісова красуня, маючи можливість покарати, прощає всіх.

Сьогодні багато говорять та пишуть про корупцію серед чиновників, про використання службовцями своєї посади. І думаю, що частина тих, хто сидить у Верховній Раді чи обіймає інші високі посади, безчесні люди. Чи можна на заробітну плату депутата літати за кордон на вихідні та ще й із родиною? Чи можна купити за чесно зароблені гроші супернову модель машини сину чи доньці або  мати власний літак, відкрити власну справу, пішовши з політики? Ні! Саме вони, представники влади, дають дозвіл на побудову сучасних багатоповерхівок чи новомодних клубів поблизу пам’яток архітектури, на вирубання лісів у Карпатах чи лісонасаджень у приміській зоні. І саме влада виказує цих безчесних людей.

Таким чином, дійсно небезпечно давати нечесній людині владу, це може призвести до трагічних наслідків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *