Значення освіти для людини: есе

Значення освіти для людини: есе

Як часто вам доводиться писати есе? Чи не викликає у вас це труднощів? Оскільки такий різновид творів став дуже популярним, ми підготували для вас корисні поради, як зробити такий твір вдалим, і приклад есе про значення освіти для людини.


Значення освіти для людини

Поширеною є думка, що освіта створює відмінності між людьми. І я погоджуюся з нею. Люди різного рівня та профіля освіти дійсно відрізняються один від одного. Але я не хочу багато говорити на тему, що освічена людина краща від неосвіченої. Я не вважаю, що той, хто закінчив університет, як буде кращою людиною, ніж той, хто закінчив лише школу.

 

Усі люди — надзвичайно різні. Не всі відмінники досягають в житті успіху, не всі магістри вузів насправді розумні та через освіту отримують путівку в щасливе майбутнє. Є цікаві особистості, які просто не мали можливості отримати вищу освіту, яким довелося працювати, наприклад. Або чиї батьки не мали змоги не тільки оплатити контракт у вузі, але й допомогти прожити під час навчання.

Але освіта все ж відіграє велику роль в житті людини. В залежності від того, що людина вивчає, чим цікавиться, складається її особистість. Хтось буде добре розумітися на техніці, але писати з помилками. Хтось вивчить напам’ять всі вірші Рильского, але ніколи не зрозуміє, як працює економіка країни.

Чому люди найчастіше прагнуть отримати вищу освіту? По-перше, вона розвиває більш-менш різнобічну особистість, яка вміє не тільки виконувати роботу, але й мислити. Деякі люди навіть здобувають університетську освіту «для загального розвитку», а потім за фахом не працюють. І звичайно, вища освіта дає великі можливості при влаштуванні на роботу, при занятті керівних посад. Вища освіта також більш престижна, воно підвищує статус людини в суспільстві.

Коло спілкування, тобто ті люди, з якими разом вчишся, теж визначають багато чого в житті. У тих, хто навчався в медичному інституті, й тих, хто закінчив торговельний технікум, буде різне коло спілкування. Швидше за все, це будуть різні знайомі, друзі, різні зв’язки, цінності та уподобання. Навіть жарти під час дружніх зустрічей, у них, швидше за все, будуть різними, незрозумілими іншим.

Усі ми виберемо різну освіту. Різний профіль: хтось стане робочим, а хтось вчителем. Різний рівень: хтось стане доктором наук, а хтось після школи не захоче більше вчитися взагалі. Тому в майбутньому ми всі станемо різними особистостями та знайдемо людей, близьких до себе за життєвими вподобаннями. І важливу роль у тому, ким ми є, визначає освіта, яку ми здобули.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *