Зміни — найцікавіше в житті

Зміни — найцікавіше в житті

Для тих, хто почав підготовку до ЗНО, і всіх, хто хоче навчитися писати цікаві і правильні за структурою власні висловлення, пропонуємо повправлятися у їхньому написанні.
 
Подумайте над темою: “Зміни — найцікавіше в житті”.
Які міркування? Знаєте, якою може бути теза? А аргумент? Які приклади краще дібрати? А що писати у висновках?
Тут ми пропонуємо одну із версій такого висловлення. Читайте, звіряйтеся, з’ясовуйте незрозуміле.

“Зміни — найцікавіше в житті”

Як на мене, зміни — найцікавіше в житті людини. Адже що може бути краще за втечу від буденності, пізнання чогось нового, від багатства почуттів у душі?

По-перше, у кожного із нас є певні обов’язки, які щодня ми маємо виконувати, вони затягують нас у сіру реальність, де кожний день нічим не відрізняється від іншого. Щоб не опинитися в замкненому колі буднів, маємо вносити деякі зміни у своє звичайне життя. Це принесе радість та піднесення, додасть сил, надихне на працю, відкриє щось нове.

Яскравим прикладом може слугувати новела «Intermezzo» Михайла Коцюбинського, де зображено митця, знесиленого життям: «залізна рука» міста все більше й більше стискача, пригнічувала його. А на природі він зміг відпочити фізично та емоційно, набратися сил, натхнення для праці.

По-друге, у сучасному світі дуже багато різноманітних проблем, небезпек і несправедливості. Тож якщо людина хоче якось вплинути на хід подій та змінити щось на краще, вона передусім мусить починати із себе. Кожен має осмислити й усувати свої недоліки, які заважають насолоджуватися життям і приносити радість іншим, має розвивати свій духовний світ.

Прикладом можна вважати власне життя. Мені зазвичай дуже цікаво ставити перед собою певну мету, яка передбачає усунення поганої звички або, навпаки, набуття хорошої. Це допомагає розвиватися, досягати успіхів і прикрашати буденність неординарними рішеннями та подіями.

Отже, немає нічого цікавішого за зміни в житті людини. Не можна зациклюватися на чомусь одному, марнувати життя, тому що це не принесе бажаного результату.


Методичний коментар: приклад із власного життя «сухуватий», безсюжетний, у ньому немає конкретної змодельованої ситуації, тож його можуть оцінити лише 1 балом.

One thought on “Зміни — найцікавіше в житті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *