Чи здатна книга змінити життя людини? Власне висловлення

Чи здатна книга змінити життя людини? Власне висловлення

Пропонуємо вам написати власне висловлення про те, яку роль відіграє книга в житті людини. Поділіться досвідом – що означає книга для вас і ваших друзів. Як часто читаєте? Які книги полюбляєте? І неодмінно підберіть для свого висловлення цікаві приклади. А ми для вас традиційно підготували один із варіантів такого твору.


Чи здатна книга змінити життя людини?

Я згоден із думкою, що книга здатна змінити життя людини, бо, по – перше, книга – це досвід минулих поколінь, без якого не змогло  прожити людство, адже давніми знаннями з фізики хімії, астрології  скористалися вчені ХІХ століття, зробивши масу відкриттів, що стали в пригоді нам і сьогодні. По – друге, книга збагачує наші почуття, виховує: читаючи твори, ми навчаємося на яскравих прикладах бути мужніми, самовідданими, знайомлячись із класикою світової літератури, хочемо стати справжніми людьми.

Думаю, що найголовнішою книгою для всіх християн була і є Біблія, у якій укладено заповіді, за якими жило й живе не одне покоління. Відомо, що саме після її прочитання вбивці та грабіжники, переосмисливши своє життя, каялися та ставали на праведний шлях.

Про роль книги в житті людини йдеться і в романі П. Загребельного «Диво». Малий Ярослав ріс хворобливим, кульгав на одну ногу. Князь Володимир не брав його в походи, не навчав військовій справі. У хлопця була лише одна розрада: читання книжок. Любов до книги, а згодом отримані знання зробили з Ярослава Мудрого найбільш освічену людину. Ставши князем, він дбав про розвиток освіти в Київській Русі, побудував Софію Київську, зібрав першу бібліотеку.

А Генріх Шліман у дитинстві прочитав «Іліаду» Гомера та мріяв відкрити Трою. Сучасники його вважали, що троянська війна – це міф. Ніхто не вірив у існування Трої. Шліман багато працював: читав, співставляв, робив виписки. Ставши купцем, дістався Малої Азії, почав розкопки  та  врешті – решт … знайшов легендарну Трою.

Отож, як свідчать приклади, книга змінила життя не однієї людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *