Як підготуватися розв’язання тестів ЗНО

Як підготуватися розв’язання тестів ЗНО

Як підготуватися розв’язання тестів ЗНО? З таким питанням до нас звертається чимало абітурієнтів. Якщо навчитися писати вдалі власні висловлення можна лише достатньо практикуючись, то з тестами все складніше.

Вони бувають різних типів, тому й потребують різного підходу. А ще є багато факторів, які впливають на вашу результативність безпосередньо в день тестування. Тому гайда їх з’ясовувати і засвоювати.


1Час

Як не крути, але все обмежене часом. Особливо швидко він проходить під час складання зовнішнього тестування. Ти можеш настільки зануритись в суть завдань, що навіть забути про час. Цього ні в якому разі не можна робити!

У вас ще є час для тренувальних вправ. Візьміть приклади пробного тестування або тести минулих років і пройдіть їх самостійно. Зауважте, скільки часу ви витратили на тести та перенесення відповідей на бланки. Візьміть секундомір і спробуйте за допомогою нього визначити, за скільки часу ви проходите різні типи тестів. Постарайтеся вкластися у відведений час.

Потренуйтеся розв’язувати самі тести ЗНО. Зробити це можна, наприклад, за допомогою ось цього посилання. Тут є тести минулих років.


2. Спочатку роби те, в чому впевнений

Така розстановка пріоритетів надасть тобі обізнаність, що ти ось скільки всього знаєш! Це надасть тобі сили та натхнення працювати над завданнями далі. До того ж такий підхід економить твій час. Адже, відповівши на легкі питання, ти вже краще зможеш розрахувати час, що залишився, для вирішення складних завдань.


3. Не звертай увагу на теорію ймовірності

Так, в тестах можуть бути багато відповідей «В» поспіль! Навіть не намагайся рахувати, скільки твоїх відповідей належать кожній із букв. У варіантах відповідей немає ніякої закономірності.


4. Читай твори по кілька разів 

Якщо ти мало читав, величезний обсяг літератури просто зробить плутанину в голові Особливо, якщо готуватися за пару місяців до тестування ще й за декількома предметами.

Найкращих спосіб підготовки до ЗНО з літератури – робити конспект під час читання творів. А потім вже – повторне читання, в процесі якого персонажі та події запам’ятовуються надовго.


5. Знайди приклади творчих висловів

На ЗНО з мови та літератури на тебе чекає творча частина, де ти маєш скласти висловлювання за наданою темою. Звичайно, варто писати свої думки, але приклади висловлювань ніяк не завадять – в них завжди знайдуться фрази, які стануть корисними при написанні твору.


6. Вироби свою стратегію вирішення тестових завдань

Грунтуючись на результатах опитувань учнів, оптимальною стратегією є першочергова відповідь на найпростіші завдання з мови, потім – з літератури, після цього переходьте до творчого завдання, а роботу з тестом залиште на кінець (вона займає багато часу, але балів ви багато не заробите).


7. Відмічай для себе основні характеристики творів

До основних характеристик літературних творів належать наступні:

  • стиль
  • жанр
  • композиційна побудова
  • літературний період
  • літературні типи
  • головні герої
  • паралелі між ними.

Така схематичність допоможе на тестуванні.


8. Відпочинь перед ЗНО

В останній день підготовка вже не є ефективною. Краще відпочинь та обов’язково виспись перед днем тестування.

3 thoughts on “Як підготуватися розв’язання тестів ЗНО

  1. А чому при переході за посиланням не працюють тести? Натискаю Розпочати тест і нічого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *