Підготовка до ЗНО: 4 основні етапи

Підготовка до ЗНО: 4 основні етапи

Усім школярам рано чи пізно доведеться готуватися до фінального тестування – Зовнішнього незалежного оцінювання. Від того, як ви його складете, залежатимуть шанси на вступ до обраного університету на вподобану спеціальність.

Але часом готуватися до екзамену – складно і нудно. Як зробити цей процес максимально ефективним і цікавим? Ротуйтеся занотовувати – розповідаємо!


Перший етап (найважливіший). Перегляньте список творів, які треба прочитати, бо завдання все одно стосуватимуться цих творів. Більшість текстів має бути прочитана за останні класи, тож це значить, що перечитувати треба те, що ви вже забули. Поцікавтеся, які запитання найчастіше траплялися на ЗНО в минулі роки.

Перелік творів, які входять до програми ЗНО, і основні матеріали, що стосуються теми, рекомендуємо шукати ТУТ.

Другий етап. Уважно вивчіть вимоги до іспитів. Структуру тесту, критерії, за якими буде проводитися оцінювання. На перший погляд, може здатися, що теорії, яку необхідно вивчити, – забагато. Але це не так.

Ми вже підготували для вас основні рекомендації щодо написання власного висловлення та розв’язання тестів.


Третій етап. Теорія літератури. В принципі, там немає нічого складного. Зазубрювати складні формули, які є в математиці чи фізиці, не потрібно. Інколи достатньо навчитися просто відрізняти одне від іншого, щоб змогти правильно відповісти на більшість запитань.

Більшість тем із теорії літератури є на нашому сайті. Шукайте їх ось ТУТ.


Четвертий етап (фундаментальний). Починаємо «відігрівати застиглі чорнила нашого пера». Пишемо і ще раз пишемо. Проходимо тренувальні тести, виконуємо невеликі вправи: пишемо твори за змістом прочитаного, повторюємо теорію літератури.

На нашому сайті є тести минулих років, приклади власних висловлень, короткий зміст творів.