У суспільстві без моралі винаходи несуть не тільки блага, а й зло: власне висловлення

У суспільстві без моралі винаходи несуть не тільки блага, а й зло: власне висловлення

Чи згідні ви з думкою, що суспільстві без моралі всі винаходи, що збільшують владу людини над природою, – не тільки блага, а й зло? Чому? Як, на вашу думку, люди без моралі використовують такі винаходи для злочинів? До яких наслідків може призвести збільшення влади людини над природою? Як збалансувати ці протиріччя? Пропонуємо вам викласти свої міркування на подану тему в творі формату ЗНО.


У суспільстві без моралі всі винаходи, що збільшують владу людини над природою, – не тільки блага, а й зло

Людина – цар природи. Вона повинна дбати про довколишнє середовище, а не знищувати. Прикро, що сьогодні керують країною люди без моралі, вони дають дозвіл на вирубку лісів в Карпатах та заселення заповідних зон, не намагаються вирішити питання із підприємствами, які забруднюють повітря, таким чином завдаючи шкоди природі.

У своїй поемі «Чорнобильська Мадонна» Іван Драч розповідає про найстрашніше зло, яке було заподіяно людиною природі – аварію на атомній станції. Через недбале ставлення до своїх обов’язків, халатність, власні амбіції трапився вибух, який вплинув на життя усього живого. Письменник застерігає нас від необдуманих кроків, помилок, закликає берегти довкілля.

І в історії розвитку людства є чимало прикладів тому, як науковий прогрес призвів до трагічних наслідків. По закінченні ІІ світової війни американці, які на той час вивчили властивості атома, скинули на Хіросіму та Нагасакі атомні бомби. Ідучи на цей крок, уряд США переслідував власні амбіції та не думав про наслідки бомбардування.

Отож, ці приклади доводять думку, що  в суспільстві без моралі небезпечним стає будь – який винахід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *