Що робить людину Людиною? Власне висловлення

Що робить людину Людиною? Власне висловлення

А ви коли-небудь замислювались над цим? Чому так важливо бути людиною з великої літери і як нею стати?

Поміркуйте над цим, висуньте тезу, підкріпіть її аргументами і проілюструйте прикладами. Пам’ятайте: що більше власних висловлень ви напишете при підготовці, то легше вам буде на ЗНО!


Що робить людину Людиною?

Я думаю, що робить людину Людиною її поведінка, вчинки. Людина має бутти уважною, чуйною, милосердною. Коли вона не тільки співчуватиме, а й намагатиметься допомогти тим, хто цього потребує, і не стоятиме осторонь, коли ображають слабкого, тоді вона виявлятиме найкращі людські якості. Про таку людину завжди згадуватимуть, як про справжню Людину. Саме здатність до самопожертви заради щастя інших виділяє серед натовпу людину з великим серцем.

Усі ми пам’ятаємо матір Терезу, яка присвятила себе служінню людям. Заснувавши Орден Милосердя, вона спрямувала свої сили на допомогу всім стражденним: спочатку навчала дітей, потім організувала притулок для бездомних хлопчиків та дівчаток, відкрила лікарню для бідних. І всі у світі пам’ятають цю тендітну жінку, яка стала для кожного взірцем великої Людини.

Задумувалась у свій час над цією проблемою й Ольга Кобилянська. У своєму творі «Людина» вона на образі Олени Ляуфлер допомагає нам зрозуміти, що справжньою людиною є той, хто дотримується моральних принципів і не пасує перед труднощами, хто прагне щастя іншим. Не зважаючи на те, що Олена виходить заміж із розрахунку за лісничого Фельса, вона залишається Людиною, бо думає не про себе, а про благополуччя рідних.

Я гадаю, що саме високоморальна особистість із щирим серцем, у якої громадські інтереси переважають на власними, є Людиною.

One thought on “Що робить людину Людиною? Власне висловлення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *