Чи настане час, коли в кожній родині спілкуватимуться рідною мовою? Власне висловлення

Чи настане час, коли в кожній родині спілкуватимуться рідною мовою? Власне висловлення

Власне висловлення – важлива частина ЗНО. Його оцінюють великою кількістю балів, тому кожному із майбутніх абітурієнтів варто навчитися добре їх писати — дотримуючись структури, граматичних і пунктуаційних правил.

Тренуйтеся якомога більше і у вас все вийде. Сьогодні пропонуємо вам таку дискусійну і актуальну тему. Пишіть свої міркування. Запропонований нижче варіант не може бути еталоном, це лише спроба одного з абітурієнтів висловити свої думки.


Чи настане час, коли в кожній родині спілкуватимуться рідною мовою?

Я вважаю, що час, коли в кожній родині спілкуватимуться рідною мовою, скоро настане.

Тому що ми, юнаки й дівчата, починаємо усвідомлювати, який скарб дістався нам від предків, що наша мова – найкраща у світі. Рідна мова – це мова Тараса Шевченка, Івана Франка й  Лесі Українки; мова, якою розмовляють українці, що мешкають не тільки в нашій країні, а й за її межами. Ми розуміємо, що тільки та людина є справжнім громадянином своєї країни, яка дбає про її минуле, знає мову, береже традиції рідного народу.

Прикро, що й сьогодні серед українців середнього віку є мазайли, які, як Мина з п’єси Миколи Куліша, вважають, що рідна мова не потрібна їм і їхнім дітям, тому не намагаються її вивчити. Такі українці, як і Мазало, не усвідомлюють простої істини: якщо ти – громадянин України, то мусиш знати рідну мову.

Сьогодні все більше учнів стараються добре вивчити українську мову. Ті, хто раніше були російськомовними, тепер починають спілкуватися із товаришами, з батьками українською. Для них не є суттєвою проблема, якою мовою складати іспити чи тестування, навчатися у вузі, адже рівень володіння рідною мовою в них вищий, ніж у тих учнів, які навчалися в радянській школі.

Отож, я упевнений, що саме завдяки майбутнім поколінням українською мовою незабаром спілкуватимуться в кожній родині і вона буде рідною для всіх, хто мешкає в нашій країні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *