“Нічого не роблячи, люди навчаються робити погане”: власне висловлення

“Нічого не роблячи, люди навчаються робити погане”: власне висловлення

Які маєте міркування щодо цієї теми? Чи справді люди, які нічого не роблять, починають займатися чимось поганим? Підготуйте вагомі аргументи і приклади для підтвердження або заперечення висунутої тези. А потім читайте наш варіант власного висловлення.


Нічого не роблячи, люди навчаються робити погане

Я згоден із думкою, що нічого не роблячи, ми навчаємось робити погане.

Думаю, що всіх людей можна поділити на дві категорії. Перші – люди, які працюють і заробляють собі на життя. Зазвичай, вони отримують задоволення від того, що допомагають своїй родині матеріально, можуть купувати все, що забажають. Інші – мріють стати багатими, не докладаючи до цього зусиль. Вони вигадують різні махінації, ідуть на хитрощі, тобто навчаються робити погане.

У художній літературі можна знайти багато прикладів  тому, що людина, яка не займалася корисною справою, ішла на злочин. Пригадаймо сина Крячка з п’єси О.Коломійця «Дикий Ангел»: хлопець зростав егоїстом, не працював, не навчався, пив і гуляв за батьківські кошти. Врешті–решт він опинився в міліції.

І в сучасному житті є чимало людей, які ведуть паразитичний спосіб життя. Дивлюсь на своїх ровесників і дивуюся тому, що, маючи безліч вільного часу, вони тільки й розважаються. І ці розваги іноді закінчуються погано: хтось, не маючи необхідної кількості грошей на випивку та сигарети, починає красти; хтось відстоює п’яну правду кулаками. А фінал у всіх один – лава підсудних.

Отже, саме бездіяльність веде людину шляхом злочину, руйнує її життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *