Цікава підготовка до ЗНО: меми

Цікава підготовка до ЗНО: меми

Банальне зазубрювання тем уже позаду! Сучасна молодь шукає цікавіші методи запам’ятовування необхідного матеріалу. Чого тільки не вигадають, аби перестати плутати авторів художніх творів, крилаті фрази чи проблематику, яку піднімали письменники.

Сьогодні поговорімо про один із креативних способів навчання — меми!

Меми — надзвичайно популярний продукт в інтернеті. Соцмережі переповнені поширеннями прикольних мемів, присвячених у тому числі українській мові та літературі. І, яким би химерним це не видавалося на початку, вони можуть допомогти краще засвоїти матеріал.

Річ у тім, що знайома картинка привертає більшу увагу, веселить учнів, отже, викликає емоційну реакцію та асоціацію. Для цього можна використати фото відомої особистості на розсуд учителя, який знає, хто саме викликає найбільш емоційну реакцію в дітей: Роберт Дауні-молодший, Олег Винник, Ілон Маск, Тарас Шевченко чи хтось інший.

Тут ми ділимося з вами найприкольнішими мемами, створеними інстаграм-спільнотою ukrlit.memes та фейсбук-групою “Файні меми про українську літературу”. Та радимо не обмежуватися тільки ними. У мережі такі меми трапляються часто. Зберігайте собі, переглядайте і діліться з друзями.