Український центр оцінювання якості освіти повідомив, що робити після оприлюднення оцінок ЗНО

Український центр оцінювання якості освіти повідомив, що робити після оприлюднення оцінок ЗНО

Уже відомі результати цьогорічного ЗНО з усіх предметів. В УЦОЯО ретельно перевірили роботи і виставили бали. Але сумніви щодо правильності оцінювання можуть бути завжди. Що робити в такому разі? Читайте у матеріалі!


Учасники можуть ознайомитися з результатами тестування, картками результатів і скан-копіями своїх бланків відповідей.

Картки результатів і бланки відповідей з історії України, географії, фізики та хімії також розміщено на інформаційних сторінках, пише Український центр оцінювання якості освіти.

Таблиці переведення тестових балів у рейтингову оцінку за шкалою 100−200 балів і таблиці відповідності тестових балів оцінкам рівнів навчальних досягнень за шкалою 1–12 балів опубліковано на сайті Українського центру в розділі «Предмети ЗНО».

У разі виникнення сумніву щодо правильності встановлення результату тестування учасник зовнішнього незалежного оцінювання може подати апеляційну заяву в письмовій формі до Українського центру оцінювання якості освіти.

Апеляційні заяви щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, географії, фізики та хімії можна подавати протягом 5 календарних днів із дня офіційного оголошення результатів ЗНО з певного навчального предмета, ураховуючи день оголошення (до 25 червня включно).

Докладніше із процедурою подання апеляції можна ознайомитися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти в розділі «Апеляції».

Інформаційну картку зі своєї інформаційної сторінки учасники зможуть роздрукувати з 22 червня. Цей документ, у якому вказано результати ЗНО з усіх предметів, є додатком до сертифіката ЗНО і подається до приймальних комісій під час вступу. Нагадуємо, що поштою інформаційна картка не надсилатиметься.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *