Що визначить подальшу долю людства – віра в силу людського розуму загалом чи віра в окрему особистість? Власне висловлення

Що визначить подальшу долю людства – віра в силу людського розуму загалом чи віра в окрему особистість? Власне висловлення

Нам дуже цікаво дізнатися ваші думки щодо цієї теми. З яким твердженням ви погодитеся? Які приклади навели б? Тут ми показуємо один із варіантів розвитку цієї теми. Спробуйте і ви написати власне висловлення. Пам’ятайте, що без практики вам не вдасться написати гідний твір на ЗНО.


Що визначить подальшу долю людства – віра в силу людського розуму
загалом чи віра в окрему особистість?

Я гадаю, що саме віра в силу колективного розуму визначить подальшу долю людства. Під силою людського розуму я розумію знання вчених, досвід інтелігенції, творчий потенціал звичайних людей. Саме спільні зусилля цвіту нації можуть змінити життя на краще, подолати неймовірні труднощі, уникнути катастроф. Окрема ж  особистість може змінити лише власне життя, а не долю людства. І це стосується не тільки сучасності.

Пригадаймо п’єсу І Кочерги «Свіччине весілля». Київ перебував під владою воєводи, який, приховавши грамоту про відміну заборони палити світло, зробив життя ремісників нестерпним. Кияни підняли повстання проти свавілля литовця й здобули світло. Вони вірили в краще й доклали спільних зусиль, щоб змінити своє життя.

На підтвердження тези можна навести й безліч прикладів з історії.

Згадаймо, як ще недавно українці вийшли на Майдан Незалежності та центральні площі сотень міст, аби боротися проти злочинної влади. Не погоджувалися з рішеннями колишнього президента мільйони українців і їм вдалося змінити хід історії. Але чи змогла б це зробити одна людина? Ні, бо тільки об’єднавшись ми стаємо сильними.

Отож, саме спільними зусиллями з вірою в краще люди здобудуть бажане, змінять своє життя й подальшу долю людства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *