“Учена людина завжди являє собою багатство” – тема власного висловлення

“Учена людина завжди являє собою багатство” – тема власного висловлення

Привіт-привіт! Традиційно закликаємо вас повправлятися у написанні власних висловлень, бо у квітні буде запізно вчитися це робити. А що більше таких творів ви напишете під час підготовки, тим упевненішими будете на ЗНО і легше впораєтеся з цим завданням. Отож, все як завжди: теза, аргументи, приклади і висновок. Гайда!


Учена людина завжди являє собою багатство

Я згоден із думкою, що вчена людина являє собою багатство, бо знання – найголовніший скарб, який кожному із нас потрібно здобувати і плекати. Знання – це те багатство, якого нас не позбавлять ніякі грабіжники. Ми володітимемо знаннями навіть якщо увесь світ збідніє через економічні кризи чи війни.

Без вмінь рахувати, читати не можна ні в магазин сходити, ні будинок полагодити, ні кредит у банку оформити, ні листа надіслати. Уміння писати допомагає нам добре висловлювати свої думки, а грамотність привертає до себе увагу. Коли ми знаємо історію, ми йдемо вперед із знанням, чого краще уникати і на що сподіватися. Кожне нове знання, яке здобуває людина, неодмінно стане для неї корисним.

На підтвердження цієї думки можна навести такий приклад. Головний герой твору Даніеля Дефо Робінзон Крузо, опинившись на безлюдному острові, завдяки своїм знанням зміг вижити. Він побудував хижу, зумів здобути їжу, захиститись від диких тварин. Він розумів закони природи і тому вони йому підкорилися.

А для Аристотеля прагнення багато знати, відкрити щось нове було сенсом життя. Він не переймався через те, що був бідним, бо вважав, що саме знання – найголовніший скарб. Саме тому Аристотель став одним із найвидатніших філософів усіх часів і народів. Від його смерті минули тисячоліття, а й досі складно знайти людину, яка б не чула про нього і його наукові здобутки.

Отже, знання не купиш, не продаси і не втратиш. Кожна людина мусить подбати про свою освіту, бо саме вона є найбільшим скарбом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *