“Де шанують багатство, там зневажають чесність, вірність, порядність” — тема власного висловлення

“Де шанують багатство, там зневажають чесність, вірність, порядність” — тема власного висловлення

Продовжимо вчитися писати власні висловлення? Сьогодні маємо для вас свіженьку тему. Обдумайте її добре, доберіть цікаві приклади із таблиці, яку ми виставляли нещодавно, старанно обґрунтуйте свої думки. Написати твір ЗНО на найвищий бал реально, тільки треба трішки потренуватися!


Де шанують багатство, там зневажають чесність, вірність, порядність

Я згоден з думкою, що люди, які шанують багатство, забувають про вірність, порядність Часто той, хто опиняється під владою грошей, не згадує про друзів, минуле життя, й перетворюється на скупу, бездушну, егоїстичну людину. Гроші — небезпечна річ, яка може штовхнути на злочин, зраду, довести до божевілля, особливо, коли йдеться про їх надмір.

Яскравим прикладом на підтвердження моїх думок є життя головного героя п’єси І.Карпенка–Карого «Хазяїн» Пузиря. Щоб більше заробити й зекономити Терентій Гаврилович  менше платить селянам, погано їх годує, іде на махінацію з вівцями, навіть прагне видати доньку за багатого поміщика, незважаючи на те, що дівчина кохає бідного вчителя.

Сучасне суспільство не позбавлено цього пороку. Саме бажання стати багатшим, жити краще штовхає людей на зради і злочини. Згадаймо всім відомого махінатора Мавроді, який організував фінансову піраміду, обдуривши значну частину людей. Він забув про сором, порядність, бо збагатився за чужий кошт.

Таким чином можна зробити висновок, що там, де панують гроші, немає місця чесності, порядності, сорому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *