Довгий шлях починається з першого кроку.

115362
На мою думку, у кожної людини є свій шлях, але ні в кого він не починається одразу ж із перемог і великих здобутків. Усякий рух по цьому шляху, усяке досягнення починається з маленького невпевненого кроку. Адже ми як маленькі діти, які лише починають робити перші кроки в незвідане. А зі стежок і зусиль окремих людей сплітаються дороги людства.

Не завжди той, хто йде дорогою, уявляє собі, що буде в її кінці, — ще одна дорога чи стежина до останньої межі. Та його думки й сподівання стануть краплинками досвіду для інших, майбутніх подорожан. Прикладом цього можуть бути герої роману Габріеля Гарсіа Маркеса «Сто років самотності». Родина Буендіа зробила перший крок у створенні вільного та щасливого життя. У творі описується динаміка розвитку маленького містечка, що згодом перетворилося на велике квітуче місто. Разом із містом зростає і сама родина. Та, на жаль, усе має свій кінець. Місто поступово піддалося владі часу, занепало, а славнозвісний рід, що, здавалося, буде вічним, просто загубився у швидкоплинності життя. Але спраглий, що йде дорогою, немов із криниці, нап’ється життєвої сили з чистих джерел роману.

Ніхто не знає, що було б із людством, якби не його бажання дізнатися більше, досягати мети та розвиватися. Згадаймо, наприклад, першу «прогулянку» по поверхні Місяця. Ніл Армстронг здійснив величезний прорив, що мав неймовірне значення. «Це був маленький крок для людини, але гігантський стрибок для людства».

Виходячи з вищесказаного, я хочу зробити висновок: кожен довгий шлях починається з одного кроку; зусилля того, хто торує шлях, не марні; зі стежинок окремих людей складаються дороги людства.

Твір з української мови на тему мотивації, першого кроку та вибору життєвого шляху

Ключові слова:

• досвід;

• мотивація;

• самовдосконалення;

• вибір;

• життєвий шлях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *