“Час не має влади над коханням”: твір-роздум

“Час не має влади над коханням”: твір-роздум

Що ви знаєте про кохання? Чи переживали вже це почуття? А, може, відчуваєте його й досі? Чи погоджуєтеся з думкою, що час не має влади над коханням? Ми написали твір-роздум на цю тему. Висловіть і ви свої думки! Можете потренуватися в написанні твору на цю тему у форматі ЗНО.


Час не має влади над коханням

Я підтримую думку, що кохання непідвладне ча­су. Це почуття, яке ушляхетнює людину, робить її доброю, лагідною, життєрадісною. Мабуть, на світі немає людини, яка була б байдужою до цієї теми. Як на мене, то саме кохання є рушієм життя, бо всі бе­зумства й усі благородні пориви людина звершує в пориві кохання.

Напевно, немає письменників, які не оспівували б кохання. Згадую безсмертного Тараса Шевченка, його балади «Тополя», «Катерина», прекрасні, хоч і трагічні, почуття Івана й Марічки, Соломії й Остапа із творів Михайла Коцюбинського («Тіні забутих предків», «Дорогою ціною»), і велику любов Марусі Чурай, що «чолом сягала неба» (Ліна Костенко, «Ма­руся Чурай»).

Хіба ж можна забути світле кохання Лукаша і Мавки (Леся Українка, «Лісова пісня»), Франкове «Зів’яле листя»; «О, панно Інно», «Коли в твої очі дивлюся» П. Тичи­ни; «На білу гречку впали роси» М. Рильського; «Так ніхто не кохав», «Білі акації будуть цвісти» В. Сосюри; «Є в коханні і будні, і свята» В. Симоненка; «Маруся Чурай», «Світлий сонет» Ліни Ко­стенко — усі ці твори й чимало інших так чи інакше сповнені великим почуттям — безумовно реальним, іноді світлим, іноді болючим, колись взаємним, а ко­лись і нерозділеним?

А чи здатне наше покоління на високе почуття? Багато хто сумнівається, що сьогодні таке почуття іс­нує, бо довкола себе бачить брутальність і корисли­вість. Високе почуття стало немодним.

Проте я впевнена, що кожна моя ровесниця мріє саме про таке почуття, бо ж кожен хоче уваги, тепла, ніжності. Я вірю, що воно існує, бо непідвладне часу, просто не кожен може усвідомити значимість велич­ного в житті. А цим величним неодмінно є кохання.

One thought on ““Час не має влади над коханням”: твір-роздум

  1. И? Все написание сочинения по ЗНО язык-литература сводится лишь к тому, чтобы понапихать названий из списка литературы, не удосужившись ни многогранно раскрыть тему (да хоть как-то раскрыть), ни подтвердить примерами из жизни свои далеко немногочисленные и не новые суждения, ни даже привести краткие примеры из перечня прочитанных произведений (если они вообще были прочитаны, список любой зазубрить может)? Если сие выставляется как пример написания сочинения на сайте по подготовке, то я отказываюсь верить, что выпускники, готовясь по подобному, смогут написать хоть малость адекватно выполнить это задание.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *